luni, 29 septembrie 2008

fraza de craciun

Fraza gasita in Blanchot, la miez de noapte (joia trecuta), fraza care nu m-a lasat in pace pana acu si de care mi-e si putin frica, pentru ca, daca as citi-o in fiecare dimineata, as deveni incet-incet responsabila pentru fiecare zi: "Viitorul e rar, iar fiecare zi care vine nu e o zi care incepe".
Ca sa tai repede greata provocata de asemenea chestiuni dificile, aduc in apararea mea faptul ca tocmai vin de la un curs de rusa, desi pornisem spre unul de salsa. Si ca azi, Thomas mi-a facut cadou un calendar de advent, desi suntem de-abia in septembrie. Dar mi-a zis asa: "Nu-ti face griji, Craciunul se apropie". Asa sunt nemtii, prevazatori. Nu stii niciodata cand incepe viitorul.

2 comentarii:

EgoN spunea...

sa-mi citesti dostoiveski in original cand te intoric, te rog :d si du-te si la cursurile alea de salsa, poate viitorul ala despre care vorbeste filozoful ala va fi in pasi de dans.

luiza spunea...

desigur, cu ocazia asta o sa citesc si eu dosto pentru prima data:D deocamdata stiu sa zic lampa, nina, scaun, pisica, masa, caine, ivan, "ce-i asta?", "cine-i asta?", caine. banuiesc ca pana la craciun o sa pot macar sa ma prezint..
cat despre salsa, cred ca o sa trec mai bine pe flamenco:)