duminică, 26 octombrie 2008

sunt după colţ. revin.

Onorată asistenţă, dragi descoperitori, în ordine atât de nealfabetică, M.P., S.F., M.D., A.E., J.J. (nu Cale), J.-P. B., L. Bros., T.T., H., L.A. şi toţi câţi veţi mai fi fiind (A.J., A.B. etc.), la această primă întâlnire a Clubului, am tristeţea de a vă anunţa că plec. Numai câteva zile, dar ce să mai, oricum partir c'est mourir un peu. Promit că trec şi pe la amicul Rousseau, fac şi-o baie în lac, dar mai ales, MAI ALES, merg să-l văd pe Cohen descoperitorul, am belet în rându 18 şi sper să nu-mi zboare pe geam, în tren (beletu se poartă numai la beret). Ştiu că preaîncurcatele dvs. minţi îmi aprobă planul de-a trece câteva zile cu gondola şi prin Paris, unde nu pot să vă spun dinainte ce-o să fac, dar ştiu că miercuri, 29 octombrie, un scriitor român pe care-l iubesc eu foarte împlineşte 78 de ani şi va trebui să-l sărbătoresc, cu distanţă pariziană, mergând la Orsay. Vă mai spun doar că sâmbătă, dacă aveţi ceva foarte important să-mi spuneţi (toată lumea ştie că sâmbătă e ziua lucrurilor importante), mă găsiţi la Disneyland, cu fratele meu de 9 ani. O să vă fac cu mâna de sus, din montagne-russe. La întoarcere, vă anunţ, într-o şedinţă extraordinară, ce-am descoperit în călătoriile mele. Dar până atunci, vă las să mă căutaţi aici (ştiu c-o să vă placă). A bon entendeur, salut!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Adress of this website:
http://www.gerard-bertrand.net
Thanks you !

luiza spunea...

monsieur bertrand, on se connaît déjà, j'avais écrit il y a deux ou trois ans un petit article à propos de votre site (vous m'avez demandé de le traduire et de vous l'envoyer par mail, je ne sais pas si vous vous en souvenez encore). l'adresse de votre site apparaît si vous appuyez sur le mot "aici" ("ici" en roumain), je n'ai donc pas oublié de mentionner la source de la photo:)

Urmuz spunea...

Ce călătorie minunată! Aşteptăm impresii.

Anonim spunea...

Mille excuses. La difficulté à lire votre langue expliquera, vous le comprendrez, ma précipitation.
En effet, vous avez la correction de donner l'adresse de mon site, ce qui n'est pas si fréquent sur le net.
En tout cas, encore merci de vous intéresser à mon travail.
Gérard Bertrand

Ramona Gabar spunea...

ah, draga Lu, ce calatorie minunata faci tu!!
uite, of, cu scoala asta nu mai apuc nici sa cetesc pe ici pe colo cate un pic. ca ti-as fi zis sa bagi mana in andive pana la cot pentru mine si sa vezi daca la fund acolo, dupa ce se termina toate andivele, incepe fericirea.
sa povestesti frumos la intoarcere, ca mor de curiosite, s'il vous plait!