joi, 4 iunie 2009

400 de ml şi ceva

azi am fost să donez sânge. mai fusesem de vreo 3 ori la cluj, da nu m-au vrut. prima oară aveam tensiunea prea mică şi m-au trimis acasă. a doua oară aveam hemoglobina prea mică şi m-au trimis acasă. a treia oară nu mai ţin minte, da tot m-au trimis acasă. dacă şi de data asta îmi ziceau nu, probabil că n-aş mai fi rezistat, m-aş fi urcat cu balerinii pe biroului medicului şi-aş fi urlat: da ce, sângele meu nu e bun??? n-a fost cazu, le-a plăcut de mine. am răspuns cum trebuia la toate întrebările legate de boli de care n-am auzit în viaţa mea, m-am întins pe targa aia albastră şi, după vreo două minute de uitat în tavan, m-a apucat un râs îngrozitor. doamna asistentă mi-a zis că e descărcare nervoasă. eu i-am zis că râd oricum totimpu. mă uitam la punga aia de plastic care se umplea cu sânge de-al meu şi mă gândeam că e roşu brun, nu roşu de suc de roşii, şi mă mai întrebam cât sânge ar trebui să doneze o familie de patru persoane pentru ca dup-aia toţi patru să se ridice-n aer cu tot cu apartamentul lor de trei camere. să se ridice, aşa, blajin, ca şi cum ar pleca la plimbare. după zece minute de strâns mingea de cauciuc în pumn, m-am ridicat fără probleme şi m-am dus să ronţăi diverse. am fost foarte mândră de mine, pentru că înaintea mea unui tip i se făcuse rău şi i-au ridicat picioarele şi i-au făcut vânt şi i-au dat apă. eu n-am avut nimic. numa un hematom mic care doare puţin. hematom sună la fel de nuclear ca şi atom, însă nu-i nuclear. se-ntâmplă atunci când asistenta nu-ţi găseşte venele. iar mie în ultima vreme nu mi le mai găseşte nimeni.

azi a ajuns cineva la mine pe blog căutând "cauzele morţii lui woody alain". respectivul nu numai că nu ştie să scrie, da mai e şi prost informat. azi n-a murit nici un woody. numa un david. ceea ce e oricum extrem de trist. rip.

buuun, să schimb foaia, că parcă iar se face blogu ăsta funebru. dacă o să fie moderatorii simpatici, mâine poate o să-mi auziţi râsul în direct pe france inter. pentru că mă duc la le fou du roi, care se transmite, în mod excepţional, în direct de la lyon. o să fie despre cel mai mare festival de muzică, teatru, dans etc. de prin zonă, adică despre nuits de fourvière. o să merg şi eu la nopţile astea, mi-am luat bilet la trei spectacole: omagiu boris vian (se împlinesc 50 de ani de când a murit şi-or să se-adune mai mulţi domni şi doamne să-i cânte melodiile), omagiu allen ginsberg (nu se-mplineşte nimic, da patti smith îi citeşte poemele, iar philip glass face el ce face la pian) şi tv on the radio plus of montreal. ştiam de tv on the radio de la matei florian, din rolling stone şi spin (care au ales ultimul lor album drept cel mai bun album pe 2008), însă nu-i ascultasem niciodată cum trebuie. am început ieri şi "cum trebuie" ăsta s-a transformat într-un repeat de vreo 3 ore cu următoarea piesă (atenţie mare, un anumit david bowie face backin vocals!):



şi pentru ţările din lume pentru care videoclipu nu-i disponibil pe you tube (adică românia gabon bulgaria uganda şi coreea de nord):


5 comentarii:

Cata S spunea...

O fi fost vorba de ciocănitoarea Woody...

Clipul acela pe care l-ai pus o fi el frumos, dar nu merge în Ro. Asta e mesajul: This video is not available in your country or domanin. Tare mai suntem discriminaţi...:)

Anonim spunea...

putem sa dam mana cu mana :) am dat si eu sange si n-am avut decat un hematom tot pe baza de negasit venele, si chiar in cluj,bun venit in randul clujenilor donatori plecati pe meleaguri franceze
am sa ascult "le fou du roi" distractie placuta
merci de spin foarte buna piesa si videoclipul

luiza spunea...

cata s, uite c-am pus piesa pe trilururilu ăla, ca să fie pentru toată lumea :)

lemondegala, să dăm mână cu mână :) numai că eu nu-s clujeancă. am stat acolo patru ani, prea puţin ca să-mi pierd accentul moldovenesc şi să mă vindec de leneveala şi încetineala de la noi din moldova..
(a fost foarte amuzant la le fou du roi, nu credeam c-o să râd atâta)

ioana spunea...

Of tu Luiza, eu am donat de vreo 2 sau 3 ori sânge, de 2 ori în Cluj. Pot numai să te liniştesc şi să îţi zic că n-ai pierdut nimic...ultima dată am decis că până mor nu mai donez sânge în locul ăla. Totul era murdar, asistentele purtau mănuşi să se protejeze pe ele şi le foloseau la totţi pacienţii pe aceleaşi (şi le-a schimbat după ce s-au agăţat la clanţă - ce căuta cu ele pe uşă numai ea ştie)... Şi sângele meu e de un roşu închis frumos dar erau pe acolo şi pungi cu sânge maro închis şi mă întrebam cât de sănătos o fi omul care l-a donat. Venele mi le-au găsit tot timpul şi nu mi s-a făcut rău dar de donat mai donez numai în afara României că n-aş vrea sa mă îmbolnăvesc.Iar clipul tău nu se vede nici din Ungaria din păcate. Tare bine-mi pică cum scrii.

luiza spunea...

ce bine atunci că m-au trimis acasă :D
(trilurilu în schimb crecă se aude şi în ungaria:)