marți, 16 iunie 2009

depeşe

ieri - făcut sarmale. sarmale gigant, în foi de varză murată într-un butoi trimis prin atlassib din timişoara şi ţinut peste iarnă în baia unui apartament de dincolo de podul pasteur.
azi - biblioteca municipală, conferinţa lui jean-yves tadié, unul din cei mai mari specialişti în proust din lume. un tip cu fizic de savant nemâncat, cu erudiţie cât 5 biblioteci şi o ironie fină pe măsura eleganţei lui. încântată de tot.
reinstalat windows, dus înapoi la fnac tastatura roz, scris fără mai multe taste, în aşteptarea înlocuitoarelor celor decedate, pat stricat, dormit lipită de perete, vis cu un joc concurs în care eram întrebată câte letopiseţe s-au scris la noi, iar eu nu recunoşteam palatul culturii din iaşi. trezit în mai multe ape.
căpşuni, zile la bibliotecă, vin de toate felurile şi seri prelungite. mers la piaţă şi la târgul de vechituri (brăţară de lemn, corespondeţa lui truffaut şi totalitarismul lui arendt. toate la 50 de cenţi.). cină afară, în plină furtună cu tunete, sub o streaşină, cu oameni de 10 naţii diferite.
vara e anotimpul meu preferat.

când nu citesc asta.

2 comentarii:

Pobby spunea...

ploaie, letopisete, truffaut, sarmale gigant, 10 natii diferite...
deja sub fruntea-mi se incheaga un roman!

luiza spunea...

un roman din depeşe :)