joi, 27 august 2009

postmadonna

nu pot să m-abţin să nu comentez şi eu subiectul. de la transmisiunile în direct de alaltăieri, când am murit de râs uitându-mă la agitaţia generală pe lângă care duduia de 51 de ani a trecut cu graţie într-o maşină cu geamuri fumurii, şi până la întrebarea unei jurnaliste, adresată unei domnişoare care cobora dintr-un autobuz cu oameni din staff: are you a dancer?, la care domnişoara a răspuns: no, i'm just the tour manager, concertul se transformase deja în "spectacol", "teatru", mamă ce nebunie. eu dacă merg la concert, în principiu e pentru că vreau să ascult cum cântă unii şi alţii, nu ca să văd cirque du soleil. în fine. ideea e că pe de-o parte m-am desfătat înc-o dată cu prostia cruntă a jurnaliştilor de la noi, şi pe de alta am sperat sincer că povestea o să iasă prost şi că madonna o să fie huiduită. în principal pentru că mi-e foarte antipatică, şi-apoi pentru că nu-mi amintesc să-mi fi plăcut vreodată de ea. culmea, dorinţa mi-a fost îndeplinită, chiar au huiduit-o aseară. însă nu pentru că ar fi cântat mai puţin decât a dansat, ci pentru că duduia, că nici nu pot să-i spun altfel, s-a gândit să spună două-trei vorbe despre cum i s-a adus ei la cunoştinţă că în europa de est rrrrromii sunt discriminaţi. păi dacă eram la concertu ăla, crecă aş fi huiduit şi eu. nu putea deşteapta să nu bifeze şi un mesaj "cu miez", nu putea numa să-şi schimbe ciorapii plasă cu unii cu sclipici, trebuia musai să-şi dea cu părerea despre treburi pe care le ştie doar pentru că i-a făcut cineva un rezumat. probabil c-a zis: "ok, merg în românia. ăia ce probleme au? ceva cu biserica ortodoxă? da, aş putea face umpic de scandal cu treaba asta, da dup-aia neglijez biserica catolică şi nu se poate. a, mai au ceva cu ţiganii? păi hai că zic de asta. deci cum, îi discriminează? vai, discriminarea e un lucru urât. da, o să le spun că toată lumea trebuie să aibă drepturi egale, şi ăsta o să fie mesajul concertului meu, ca să le arăt oamenilor din lumea întreagă că madonna e preocupată de probleme majore ale umanităţii bla bla". bine, probabil că nici n-a folosit atâtea cuvinte, şi probabil că şi eu sunt rea, da m-am enervat când finuţa aia de la realitatea tv a vorbit azi de" reacţia aproape animalică" a publicului, şi că asta nu s-ar fi întâmplat nicăieri în altă parte. ba s-ar fi întâmplat, dacă madonna le-ar fi explicat nemţilor că nu e frumos să-i discrimineze pe turci şi francezilor că nu e cool să-i lase neintegraţi pe magrebienii. dacă aş fi suspectat-o de un strop de "oh she really means it", nu m-aş mai fi supărat aşa.
pfuu.

ha!
ha ha!

8 comentarii:

Pobby spunea...

sal :)
eu nu m-am uitat la tv special de ieri dimineata, k nu mai voiam sa stiu nik nici despre armament, nici despre ea
dak madama era asa interesata de tara asta, de ce n-a facut o conferinta de presa? de ce nu s-a dus in comunitati rrome, ca michael la orfelinat, de ex?
ma bucur k nu-s singurul caruia chiar nu-i place madonna

luiza spunea...

ei, dacă deschideai televizoru azi, o vedeai pe lourdes, fata madonnei, cum sare pe un trampolin din curtea hotelului :)

Anonim spunea...

acuma uite am si eu o problema: de ce mediul devine mai important decat mesajul? daca spunea acelasi lucru Cohen (e doar un exemplu aiurea, nu ma injura!), il mai huiduia cineva? sau anti-discriminarea e o chestie cool in functie de cine o expune din amvon?
si in publicul ala care a huidiut copios 70% (minimum) erau melteni care se uita cu pasiune la telenovele gen "Regina" si asculta manele..

luiza spunea...

păi când mediul se confundă cu mesajul, mesajul se şterge de tot, rămân numa nişte cuvinte fără sens.
iar cohen, and you know it, n-o să spună niciodată nimic de genu ăsta, pentru că el a renunţat să mai militeze pentru ceva de prin anii 60. (plus că şi la patti smith am strâmbat din nas când a început să ne spună cum putem noi să facem lumea mai bună. nu mai suport chestiile gen power to the people..)
ştii, după cum spunea bruno, madonna has one, angelina has one.. cam aşa şi asta cu mesajele antidiscriminare :)
mă rog, asta-i părerea mea. şi dacă e dovadă de snobism şi de nas pe sus, mi-o asum până la capăt :)

Anonim spunea...

ok, deci cine si cum ar trebui sa promoveze mesaje anti-discriminare ca sa fie valabile?
bono nu, ca ni s-a acrit, madona e o pizda proasta, etc
sau ele mesajele sunt din start ne-credibile si fara efect?
pfii ce retorica sunt azi. n-am chef de munca..

luiza spunea...

nuu, să le promoveze şi bono, şi madonna, şi angelina, da nu în timpu concertului:) într-o conferinţă de presă, într-o africa.. nici eu nu mai ştiu:)) let's call it a day mai bine :)

mala spunea...

Pai si Damon Albarn has one. In HydePark, inainte de Out Of Time a zis ceva de genu'"I wouldn't probably do this but i wanted to remember that 2 million people marched into this park in 2003. And I wanted to remind myself about this." Si l-am crezut fiindca s e acolo in 2003. It's ok to have one:)

luiza spunea...

ok, one. but not too many :D