luni, 17 august 2009

premii

când te trezeşte bormaşina luni, la 8 fără ceva dimineaţa, bormaşina care scoate plăci de gresie de cealaltă parte a peretelui camerei tale, nu poate fi decât bine. vei avea o săptămână luminoasă, plină de împliniri şi realizări pe toate planurile. săptămâna a început de ieri, când am luat 2 premii. de la ocarteofrază am primit blogul de aur şi le mulţumesc domnilor de-acolo pentru că m-au aşezat într-o companie atât de selectă :). îmi cer însă scuze, n-o să aleg 10 bloguri cărora să le transmit premiul mai departe. pentru că asta ar însemna să aleg dintre globurile mele preferate unele mai preferate decât altele, ceea ce nu e cazu. aşa că, în calitatea mea de posesoare de blog de aur, confer distincţia globul de cristal daaaaaaaaa, deci iarăşi m-a fentat netul. îmi cer scuze din partea tuturor oamenilor de bună credinţă care-au apucat să dea click pe linkul de la globul de cristal. când l-am pus eu în postare, totul era în regulă, era chiar escher. acu am dat click din greşeală şi-am văzut şi eu oroarea, un domndoamnă cu diferite accesorii şi anumite preocupări de petrecere a timpului liber. ce să zic, m-am făcut de râs, sper că n-au fost foarte mulţi cei care-au ţinut să vadă cu ochii lor minunata distincţie pe care-am acordat-o :D tuturor globurilor mele preferate (care stau oarecum cuminţi în coloana din dreapta). dintr-o eroare de fabricaţie, în glob apare şi-un domn cu mustăţi care-a zis că-l cheamă escher şi că s-a mutat acolo de ciudă, după ce-a văzut cum le cresc vânzările ălora de la taschen datorită albumelor lui.
al doilea premiu e de la alex moldovan, care-a organizat un concurs de cele mai frumoase/nesuferite cuvinte. eu am câştigat apărând cum am putut mai bine litera z, litera mea preferată din alfabet. am câştigat bun venit printre maimuţe a lui vonnegut, treabă de care sunt foooooooooooooooarte mulţumită. şi etern recunoscătoare lui alex.
în final, o descoperire via whitenoise: http://diacritica.wordpress.com/, un blog care m-a cucerit de la prima postare citită. nu pot decât să spun "respectele mele, doamnă, pentru treaba fenomenală pe care-o faceţi" (v-am şi trecut la globuri preferate).
cică ar exista gena somnului. articolul zice că aşa s-ar explica de ce unii oameni dorm mai puţin. da nu-nţeleg. adică există altă genă care explică de ce unii oameni (eu de exemplu) dorm mai mult, mult mai mult?
şi gata, să se facă de tot luni, cu ramblin' jack (care ne-nvaţă cum să ne strecurăm prin gaura cheii):

13 comentarii:

pantacruel spunea...

ha, ha! uite asa am aflat ca am luat si eu premiu la aceeasi categorie! :)

frantuzoaico, sper ca ai vazut mizeria asta video (o felia inspaimantatoare de cotidian parizian - merde!), http://innuenda.blogspot.com/2009/08/metastazele-indiferentei-sociale.html

Anonim spunea...

ahm eu am multe-multe gene ale somnului. care s-au activat toate buluc in ultimele saptamani:(

luiza spunea...

pantacruel, nu ştiam de filmuleţ, l-am văzut acu. nu-mi place oripilarea generală în faţa unor treburi de genu ăsta. evident că, nefiind în autobuzu ăla, e extrem de simplu să găseşti soluţii şi să te lamentezi. nu spun o clipă că lumea ar fi trebuit să stea degeaba şi să se uite cum e bătut tânărul ăla. dar nici nu zic că eu, cu ochelarii mei şi faţa mea de studentă la litere, i-aş fi putut face pe agresori să se oprească. şi nici comentariul amicei tale (în termeni de "maimuţă") nu mă încântă prea mult. mi s-a povestit o chestie asemănătoare din metroul bucureştean, de acum câţiva ani, când nişte suporteri stelişti cu lanţuri şi bâte au început să lovească pe oricine vedeau în cale. deci nici discursul gen "vaaai, până şi în franţa se întâmplă aşa ceva" nu mă convinge. treburile astea se întâmplă peste tot din cauză că oamenii sunt, absolut peste tot, la fel (mă rog, poate nu şi-n tibet sau pe muntele athos:D). nu spun cum.

bola, pe mine genele astea mă asaltează imediat cum n-am chef să fac ceva, adică destul de des:D

pantacruel spunea...

luiza,
ma vad nevoit sa iti dau dreptate. si totusi...

ce ma sperie pe mine este ca tarile civilizate au dat drumul la granite (atat cat au dat) in numele democratiei, libertatilor si drepturilor omului. ma intreb acum daca sa le dau dreptate sau nu celor care regreta aceste "libertati" excesive si cer expulzarea strainilor (si a romanilor).

iar ce este mai grav, cred ca in scurt timp europa de vest va cauta salvarea intr-un nou soi de fascism, de nationalism extrem.

luiza spunea...

ei da, desigur, asta e altă discuţie :) problema cu vestul nu e că a deschis graniţele din prea multă mărinimie, ci că, la un moment dat, avea nevoie de mână ieftină de lucru. şi uite până unde s-a ajuns..

Ego spunea...

Cat sublim si cata Eruditie... ;)) Asta e tot ce poti?

luiza spunea...

ego, nu, desigur. mai ştiu să merg în mâini (cam un metru), să cânt stille nacht în 3 limbi de circulaţie internaţională, să fac tartă de lămâi, să recit din lirica universală şi încă vreo câteva lucruri care n-au cum să prezinte interes pentru o minte aşa de briliantă ca a dumneata.

EgoN spunea...

micul ego, ascultator de mozart si "interesat de domenii ce merita studiate in aceasta viata efemera", du-te si canta la alta masa. timpul trece si e pacat.

K. spunea...

Cum faci tu de scrii aşa natural despre premii virtuale şi plăci de faianţă şi colegi de glob? Frumos..îmi place..Felicitări!

luiza spunea...

irina alexandra, eu nu fac mai nimic. şalul scrie şi şarpele mai corectează pe ici pe colo ce nu-i convine. eu doar bat la maşină. oricum, îţi mulţumim toţi trei :)

Alexandru spunea...

@Irina Alexandra: Bonne question!:)

(vezi ca nu vrea sa ne spuna cum? :)

Anonim spunea...

Thanks.
Numa' că nu-s chiar aşa de doamnă... :)

luiza spunea...

ei, am eu un amic care spune că suntem toate nişte doamne :D