miercuri, 18 noiembrie 2009

fără grabă

sunt leneşă leneşă leneşă, iaşul mă înghite şi mă mestecă pe-ndelete, e bine să stai acasă, să n-ai nimic de făcut, să te trezeşti târziu, să fii leneş.
sunt aşa de leneşă, încât n-am apucat să scriu despre:

cum am mers joia trecută la dezbatere foreign policy despre ce-a făcut românia în ultimii 20 de ani. şi cum am tot bombănit.

cum am mers vinerea trecută la a doua petrecere de poezie, prieteni şi trufe. şi cum am avut un favorit clar (printre altele, pentru că mi-e tată), cum am făcut poze (urmează o postare numai cu portrete de poeţi), am mâncat ciocolată şi-am asistat la un turnir foarte bun. şi cum am aflat că una din cărţuliile mele luate acu mulţi ani de la grasse, respectiv aia despre cafea, se odihneşte undeva prin biblioteca dlui brumaru şi s-ar putea să n-o mai văd înapoi niciodată. şi despre cum l-am descoperit pe ovidiu genaru, un fel de minulescu meets harms.

cum am mers sâmbăta trecută la o nuntă la care mirele a ajuns în piscină, florin lăzărescu a făcut un cocor de hârtie, şi am stat la poveşti până la 3 dimineaţa cu nişte oameni extrem de drăguţi (pe unii din ei îi citisem doar). a, la aceeaşi nuntă s-a măritat serry, prietena mea bună şi una din cele mai tari profe de română de pe-aici.

cum am văzut duminica trecută the limits of control, care lui serghei i-a plăcut mult mult, şi mie nu prea nu prea.

cum am primit două invitaţii tare amabile (de o săptămână tot visez să folosesc undeva cuvântul "amabil") de-a scrie pe thechronicle.ro, un site f bun pe care-l citesc de când a apărut, şi pe proaspătul wetpaper.ro, singurul site românesc cu muzici dintr-ale mele. şi cum, în curând, o să şi scriu câte ceva demn de publicat acolo.

cum am hotărât în doi timpi şi trei mişcări să plec o săptămână la lyon (după ce mi-a spus maria că e ofertă la blueair). acolo or să fie maria şi andrei, şi estelle, şi bienala de artă contemp (plus perjovschi), şi sfârşit de partidă pus în scenă de charles berling, şi sărbătoarea luminilor, şi the imaginarium of dr. parnassus, şi vinuri şi brânză, şi un aer pe care-l respir uneori mai uşor.

cum am terminat idiotul lui dostoievski, eu, care n-am citit până acu nici un dosto pentru că mi-era teamă că n-o să-l înţeleg. cum idiotul s-a dovedit a fi unu din cele mai copleşitoare romane citite de mine vreodată. cum am îndoit colţuri de pagină (traducerea intimidant de perfectă a lui emil iordache), am citit şi cu voce tare, şi mi-am spus că ajunge un dosto pe an şi doi don quijote într-o viaţă.

cum trebuie neapărat să revăd splendor in the grass. n-am explicaţie, trebuie pur şi simplu.

cum o să mă vedeţi la teve peste vreo 2 săptămâni, dacă o să daţi din întâmplare pe tvr3 sau pe cultural.

cum nu ştiu de unde să fac rost de the roman spring of mrs. stone a lui williams, care iarăşi îmi trebuie. pentru că "at five o'clock in the afternoon, which was late in march, the stainless blue of the sky in rome had begun to pale and the blue transparency of the narrow streets had gathered a faint opacity of vapor". pentru că am văzut-o aseară pe helen mirren în rolul lui mrs. stone şi acum am nevoie de text.

cum m-am decis că votez în primu tur cu antonescu. da în al doilea chiar nu mai ştiu..

sigur am uitat ceva.

a, da: http://www.youtube.com/watch?v=Eo-UKCxCglg

şi Billie Holiday, cooking a steak for her dog Mister in her apartment in Harlem.

7 comentarii:

pantacruel spunea...

stiam eu ca am sa raman cu un gust amar, daca am sa citesc pana la capat. arunci firmituri ca la gugustiuci si apoi stergi repede putina. putin cate putin :P

hulot spunea...

mi-a placut aia cu un dosto pe an si doi chihoti pe viata. la capitolul viata seamana cu lista mea. dar e musai si doi razboi si pace, un timp pierdut si un ulise meets finnegan.
Splendor in the Grass si Roman Spring (alas, in romana) se gasesc la mine, care mine tot in bucuresti sunt (pe axa iasi-lyon). cuvantul de verificare e appelet. asa ca apelati cu incredere!

vasgar spunea...

a cam iesit cu suparari festivalul de poezie - cel putin asa s-a auzit la Chisinau :-)

luiza spunea...

panta, îmi pare rău, lenea lasă doar firimituri după marele ospăţ :)

hulot, lista ta e impresionantă. de pe ea mai pot bifa doar timpu pierdut şi regăsit. război şi pace şi joyce încă nu s-au consumat integral..
mulţumesc pentru oferta specială de apeluri, o să profit de ea cât de curând :)

vasgar, ciudat s-a mai auzit la chişinău. în general a fost o atmosferă tare prietenească (o să vezi asta şi din pozele pe care le pun mai pe seară, şi din articolul din suplimentul de mâine). şi dacă s-a supărat cineva, înseamnă ca s-a luat mult prea mult în serios. fiecare poet a primit câte un premiu, tocmai în ideea că nu palmaresul era important, ci recitalul în sine.

Alexandru spunea...

Luiza e leneşă leneşă leneşă! Uf, parcă mi-a mai venit inima la loc, că mă îngrijorasem după ce-ai povestit de ”Neantul...” : )

crocolili spunea...

de-abia astept sa te vad la televisor, luisa. si daca nu dam din Intamplare, cand Mai Exact, sa dam? :D

luiza spunea...

alexandru, nici măcar cioran nu poate să mă sperie iremediabil :D

crocolili, mai întâi trebuie eu să mă asigur că emisiunea iese bine. dacă nu iese, mă fac că plouă şi că n-a fost niciodată vorba de nici un televizor :)