vineri, 26 martie 2010

ca să vezi

e vineri seară. mâine la 9 tre să fiu la radio să traduc în direct un interviu ro fr şi fr ro. şi-am zis să mă comport ca un adult şi să stau cuminte acasă, ca să nu fac dezastre live. am făcut ceai şi m-am apucat de cehov (pentru că am ieşit ieri din casă ca să-mi iau blugi, da era închis la magazin, aşa c-am întrebat la anticariat dacă n-au cehov. de zile întregi îmi caut cehovurile prin casă şi nu se mai putea să stau fără. am plecat după blugi şi m-am întors cu volumu 3 din opere). încercam să scutur replici ca "ceai, femeilor!" şi proze citite acu vreo 7 ani de prafu unui fost iubit. în mare, pot să zic c-am şi reuşit. şi într-o pauză de cehov, m-am mai uitat pe bloguri cu rochii şi am dat peste ăsta: http://vintageisheaven.blogspot.com/. mi-am pierdut minţile instaneu (la treciurile morgan mai ales). i-am dat repede linku malei şi-am început să vorbim de-ale noastre. intru puţin pe facebook, să văd cine mai e treaz la ora asta, şi constat că "alexandru shared a link on your wall." (care alexandru niciodată nu mi-a mai pus vreun link pe wall). scria aşa:

"Ai vazut ca ai luat locu II la roblogfest? MOR de necaz, trebuia sa-ti dea premiul INTII! : )
Bravooooooooooooooooo!
(eu te-am nominalizat, deci astept multumiri emotionate : )"

hopaaa, zic, ce-i asta. dau click şi da, alexandru chiar vorbise serios. panică scurtă (cum o fi sunat "şalul e şarpele" în clubu fratelli sau fratteli sau fratelii), zâmbet lung. simt aşa, cum începe s-apese responsabilitatea şi pe şal, şi pe şarpe. o să intre lumea pe-aici, ca să caute blogu cultural, şi-o să zică, unde-i domle cultura, aici e numai o fată care scrie tot felu. şi nici c-ar avea mai mare drepate.
ce să spun, mulţumesc juriului că a fost aşa de simpatic şi mi-a dat nişte colegi de podium cu care ţi-e mai mare dragu să priveşti lumea de sus (pe veiozaarte scrie vera, pe care-o ştiu de când purta o geacă de blugi cu eu refuz să cresc, iar florin îmi e şi coleg de pagină în supliment şi-o să ne hlizim mâine mult şi bine de succesu nostru). de sus, adică de la înălţimea treptei cu număru 2, să nu se-nţeleagă altceva.
şi mulţumesc lui alexandru, care m-a pus pe listă. mă bucur că e şi el acolo, şi zum, şi whitenoise, şi însemnăridinsubterană, şi ocarteîntrofrază, şi alexmoldovan, şi vera (de care mi-e dor, că n-a mai scris demult), şi dna. ursa, şi urmuz şi aşa mai departe.
cum nu pot să dau de băut la tot cartieru meu de globuri, o dau pe sleeping betty (deliiiiiiiiiir):



p.s. şi ca să nu ne pierdem de tot cu firea, vă recomand să luaţi câte-un dadaist în fiecare seară. ceea ce o să fac şi eu imediat.

14 comentarii:

A spunea...

Păi, atunci, felicitări! Trebuie să treci premiul în cv-ul blogului :)

als spunea...

felicitations & congratulations! :)

mi-am facut cont special sa te votez pe tine & pe dl cinesseur; pe el am reusit, pe tine nu te-am gasit nicaieri!! :(
oricum, tout est bien qui finit bien...

ps toti cei care te iubim stim, insa, k tu esti (& poti) muuuult mai mult decit suma (capricioasa & gratioasa) a acestui blog ;P
pe cind o colectie de 'ențiclopedii' in book-format?

dragoş c spunea...

felicitari, luizo, pentru premiu!
tre sa dai o bere! sau macar un locsor in blogrol, printre celebri! :)

luiza spunea...

andrada, mulţumesc, da sper ca blogu meu să n-aibă cv şi să rămână aşa, mai fluieră-vânt :)

leo, merci. blogurile culturale au fost la o categorie jurizată, de aia nu s-a putut vota.
despre colecţia de enţiclopedii am vorbit chiar ieri cu george. da se pare că nu e momentu potrivit acu, e criză. aşteptăm timpuri mai blânde:)

dragoş, mulţam. clar dau o bere! :)

zum spunea...

luiza, bravo, eu ma bucur rau de tot! m-as fi bucurat mai tare daca luai premiul intai desi, cum ti-am zis si dincolo, nu prea stiu cum e veiozaarte. dar cred ca e misto fiindca vad ca sunt o gramada de bloguri faine pe primele pozitii :)

si mie mi-e dor de vera si de sms-urile ei. unde-o fi?

(si iar m-ai nimerit - cu dadaistul, pe care mi-l luasem cu vreo trei zile inainte sa citesc ce-ai scris tu. data trecuta cu medgidia, pe care o citeam cand ai facut asortarea :) cred ca o sa incerc de-acum sa ghicesc despre ce urmeaza sa scrii :)))))

zum spunea...

aaa, sos prince inc. :))))))))))))

partea berlineza a cartierului de globuri multumeste pentru sleeping betty :)

mihaela spunea...

buna 2 rugaminti am :
1.poze cu gufi
2.o inregistrare a serii in care ai tradus live oscarurile la radio
si nu in ultimul rand felicitari..

vera spunea...

felicitari, draga luiza! habar n-am avut ca sint si io p-acolo :)) cit despre mine, n-am murit, sa stiti, va citesc pe toti in continuare din umbra. numai ca... asa e in viata, citeodata e "numai ca". daca ma apuca feelingurile si linistea din nou, mai sms-esc!

luiza spunea...

zum, încă nu ştiu despre ce urmează să scriu. aşa că, după ce ghiceşti, să-mi spui şi mie :)
(la sos prince inc ar trebui şi eu să mai apelez din când în când..)

mihaela, 1: http://www.flickr.com/photos/salulesarpele/4470869256/
2. încă n-am înregistrarea. când o s-o am, sigur am să pun pe-aici nişte fragmente :)

vera, sper să te-apuce feelingurile şi liniştea din nou, pentru că ne e dor de tine şi de sms-urile tale :)

mihaelaursa spunea...

Felicitari! Eu nu te-am propus, dar te-am votat pe locul intai pe unde-am avut voie... Linkul la situl vintage il iau drept bucata de tort, ca berea nu-mi place!

mihaidcuza spunea...

Mie mi-a placut dependenta de Cehov.

luiza spunea...

mihaelaursa, mulţumesc.
ştiam eu c-o să vă placă nebuniile de haine de pe blogul ăla. şi dacă vă cumpăraţi ceva, să-mi spuneţi şi mie:D

mihai, e bine aşa, fiecare poate să-şi aleagă ce vrea de la mine :) (mie mi-a plăcut fraza "Mihai Cuza was for many years a national champion of Romania at sportive pistol shooting." :D)

capricornk13 spunea...

felicitari, ce m-am bucurat cand te-am vazut si pe tine si pe vera! acolo sus! zum si whitenoise sunt si ele aproape, se pare ca juriul a fost inspirat :)

luiza spunea...

capricornk13, ei, juriul a fost subiectiv, ca orice juriu :)
mulţumesc oricum :)