vineri, 30 aprilie 2010

funeral.mp3 şi altele

s-o luăm pe rând.

să se mai îmbrace naiba în colanţi negri când e aşa de soare afară şi când eu mă duc până la piaţă în floreasca şi-mi simt picioarele înfăşurate de zeci de calorifere fierbinţi.

hai sictirul de azi merge către kodak, care mi-a trimis un mail în care zice aşa: kodak welcomes you to cannes. pe bune? chiar pe mine? păi eu nu merg la cannes anu ăsta, ca să zic aşa. de-abia dacă reuşesc să ajung 4 zile la tiff şi-mi pare rău că nu mai sunt acolo zece zile din zece, ca-n anii trecuţi, cu 7 filme pe zi şi cu depresia post-tiff de luni dimineaţă ("eu la ce film mai merg azi??").

să vă fac cunoştinţă cu melodia care stă de 2 săptămâni în mp3playerul meu pe repeat. e de la the indelicates (se putea să nu-mi placă o formaţie care se cheamă aşa?), iar albumul lor îl puteţi descărca gratis, cu acordul formaţiei: http://corporaterecords.co.uk/artists/The+Indelicates/Songs+For+Swinging+Lovers/ ce-mi place la piesa asta e că are umpic de the cure în ea şi că ar fi o coloană sonoră perfectă pentru un tip, shane meadows îl cheamă, care e pe care să intre în top 3 al regizorilor mei preferaţi, după woody şi cassavetes. shane, dacă nu ştiaţi, a făcut incredibilul this is england (văzut acu 2 ani. mersi, egon:), şi ceva mai melodramaticul dar nu mai puţin înduioşătorul somers town (văzut săptămâna trecută în tren, mersi, egon). anthem for doomed youth îmi cadenţează mersul pe stradă, îmi colorează aerul, şi gândurile mele repetă cuminţi "but there's nothing left in the west these days wronged enough to be a punk". vreau să văd toate filmele lui shane meadows (inclusiv mockumentaryul ăsta), plus cele 20 de scurt-metraje, şi reclamele etc. şi vreau să ascult anthem for doomed youth, dacă se poate, de sute de ori, până ameţesc.

The Indelicates - Anthem For Doomed Youth by salulesarpele

îmi iubesc colegii, îmi place de ei de mor, îmi place felul în care râdem şi facem poante în momentele cele mai delicate. îmi plac clădirea galben-portocalie în care lucrez, croissantele de la paul, liftul cu oglinzi, dulapurile pline cu cărţi, biroul meu, ferestrele mari. şi coincidenţa pe care numai bogan şi claudia o ştiu.

am o surpriză (de care m. e principal responsabil), despre care însă nu vă pot povesti decât prin iunie.

a început anotimpul în care merg cu ochii închişi pe stradă. mai întâi de toate, trebuie să fie mult soare. asta e condiţia principală. mă uit în faţă, mă asigur că nu sunt gropi, oameni sau alte obstacole, închid ochii şi număr cam zece paşi. când sunt extrem de curajoasă, ajung pe la 15. e unul din momentele alea de vulnerabilitate când, la o adică, ar putea să mi se fure şi poşeta şi nu mi-ar păsa prea tare.

acu 2 săptămâni, la poliţie, făceam cerere de eliberare a cazierului.
poliţistul: numărul de telefon şi numele.
eu: 07 bla bla luiza bla bla
colega poliţistului de la ghişeu se uită la el cu ochi maaari: da ce faci?!
(să-nţeleg că număru meu de telefon nu-i trebuia în nici un caz pentru cererea de eliberare a cazierului. sunt victima perfectă.)

leapşa de la zum. am de spus următoarele: nu vreau muzică tristă, pentru că nu vreau ca stimaţii convivi să bocească din cauză că aşa le spune muzica s-o facă. nu vreau nici muzică veselă, pentru că totuşi e un fel de la revedere şi despărţirile vesele sunt nesincere. vreau jazz. în surdină. pian. să nu deranjeze pe nimeni, să nu rămână nimeni cu pişcotul în gât. să fie ceva bill evans, şi jarrett, şi thelonius monk, the count şi the duke, să se simtă lumea bine, să mai facă o glumă, să se întrebe cum ar fi dacă de fapt totu ar fi o farsă şi eu aş apărea de după cortină şi-aş spune: hai că v-am făcut-o şi de data asta.
totuşi, dacă trebuie neapărat neapărat să aleg o piesă, ar fi asta (iar explicaţiile sunt inutile):



(leapşa o arunc peste gard la tristeţea pământului, pobby, pantacruel, verbiaj, alexandru mircea ş.a.m.d.)

fug, că acuşi vine cri, prietena mea bună de la cluj, şi sper c-aţi golit deja oraşul pentru noi două :)

8 comentarii:

pantacruel spunea...

toate astea (the idelicates, the cure, shane meadows)intr-o singura insemnare? (merci, lu!) :)

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Ma numesc Vlad si sunt de la Radio Whisper (anti manele) un radio dedicat bloggerilor si celor din jur.
Am vizionat blogul dumneavoastra cu atentie si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit.
Cuvinte alese, subiecte frumoase si pe placul vizitatorilor.
Felicitari pentru blog chiar este frumos.Incep sa il citesc cu drag.
Noi cei de aici de la radio whisper promovam articole la diversi bloggeri si astazi am promovat un articol de-al tau am spus si sursa de unde vine articol am deschis si un subiect pe acest articol.Poti sa ne recomanzi orice articol si noi o sa il promovam.Muzica difuzata este diversa, fara manele si necenzurate.
Emisiuni amuzante, stiri simulte altele.
Va propunem sa adaugati link sau banner al siteu-lui nostru pe blogul dumneavoastra.Daca ai avea placerea si ai dori sa ne sustii cu acest proiect de radio,sa facem o posibila colaborare.Vrem sa iti luam interviu daca ne acorzi timpul tau si o sa incepem sa luam la mai multi bloggeri minunati si foarte multi sunt plin de idei,sa vedem cum gandesc,noi suntem aici on cu muzica pentru voi.
Avem in vedere sa facem o treaba mare si fara tine si fara bloggeri nu putem de asta trebuie sa ne ajutam unul pe altu.Poti propune orice articol pentru radio whisper.
Suntem Respectosi,ajutam unde este nevoie si am dori sa vorbim poti adauga id-ul nostru radiowhisper_com schimbam o vorba,o ideie etc.
P.S:(Avem nevoie de oameni in radio sa fim cati mai multi sa facem o echipa mare cred ca ai un talent aparte si poate ai vrea sa ne ajuti in domeniul care iti place tie).
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,Nu am scris site-ul sa nu zici ca facem spam e un mesaj adevarat si gandim inainte de-a scrie! Si suntem alaturi de tine.
Iti multumesc pentru timpul acordat!Vorbim pe meseneger pe id-ul radiowhisper_com sau ne poti scrie pe radiowhisper_com@yahoo.com.Iti uram numai bafta in ceea ce faci.Va Multumim.
Coordonator Whisper
Savu Vlad Alexandru

alexandru mircea spunea...

will abide :)

anywayz, vezi ca atunci cand preiei leapsa trebe sa trimiti un trackback sau macar un link spre sursa. asta si ca sa-si ia autorul portia de link-love, dar si ca stie cetitorele despre ce e vorba. eu am crezut ca e o leapsa despre cel mai misto vocal jazz :) pana am intrat totusi la zum acasa si am luat insemnarile la rand :))

luiza spunea...

panta, mai bine deodată, decât cu ţârâita.

vali, eu pe net ascult radioul ăsta: http://sites.radiofrance.fr/chaines/fip/endirect/

alexandru, am blogu ăsta de un an juma şi nu ştiu cum se dă un trackback :))

alexandru mircea spunea...

musai sa se poata si din blogspot :)

raymond aron spunea...

mersi pt Indelicates, "Flesh" face ravagii in capul meu.

luiza spunea...

raymond (pe deasupra şi aron), la început m-am oprit la savages, cu un replay consistent, dup-aia la anthem, şi acu ascult cum trebuie şi restul albumului.. oricum, mişto vers: "hey girls, let's see if we can bring out the rapists in the new men" :D

Pariuri Sportive spunea...

Congratulations! Super blog. If you promote it through three way link exchange we will put links on one of our websites or blogs for a link to the website: http://www.epariurisportive.com/