miercuri, 27 aprilie 2011

moi aussi j'ai une fée chez moi

duminică mă mut şi lucrurile or să se schimbe puţintel. mai întîi, or să se liniştească, dup-aia or să se-aşeze prin rafturile şi sertarele de la etajul zece cum le zic eu, nu cum vor ele, dup-aia or să se trezească la 8 şi n-or să mai piardă vremea, dup-aia or să danseze prin casă, dup-aia e mult de citit şi de scris şi de tradus şi de corectat, şi luna mai, chiar dacă n-are nici un "z" în ea, e o lună bună, trebuie făcute pregătirile pentru tiff, matache e la 10 minute, k. şi a. la 2, redacţia la 5, n-am idee ce anotimp a fost pînă acum, dar de-abia de la 1 mai începe anotimpul care trebuie.
ştiu c-o să fie bine (în ultima vreme am avut nişte dubii) şi-ncep să ştiu şi cum o să fie bine.

urmează un clip cu copii, de care eu nu prea am obiceiul să pun pe-aici, dar piesa asta a zînei zaz merită o abatere de la regulă (de-aseară am ascultat-o de-atîtea ori încît acu pot s-o cînt şi cu fereastra deschisă):


şi pentru că zice "c'était un matin, ça sentait le café", mai spun că am cîştigat un pachet de cafea de la iren şi papa jacques şi că, imediat cum beau prima cană (în casă nouă, se-nţelege), scriu o recenzie.

a, v-am zis că vine amy winehouse la bucureşti să cînte de ziua mea? eu crecă a vrut să-mi facă o surpriză şi n-a ştiu cum.
încă ceva şi plec. dosarul din dilema despre nume, de care-s destul de mulţumită.

nu pot să m-abţin, mai tre să pun şi "oh annie", despre care musicninja zic aşa:
"A stark piano and violin-based ode, inspired by Woody Allen’s seminal film ‘Annie Hall’, ‘Oh Annie’ has lovelorn charm and sadness written all over it."
Oh Annie by The Morning Benders

s-aveţi o zi.

13 comentarii:

Radu Vancu spunea...

"V-aţi întrebat vreodată cum ar fi arătat viaţa dvs. dacă, în loc să vă cheme Radu, v-ar fi chemat Artaxerses?"
Luiza, n-am încotro, recunosc: întrebarea asta din capul dosarului nominal îmi bântuie existenţa încă din fragedă pruncie, şi mă frământ în sine-mi cam la fel cum se frământa Artaetc întrebându-se cum ar fi fost să-l cheme R. :)

luiza spunea...

Îţi dai seama cum ar fi sunat "Sebastian în vis", de Artaxerses Vancu.. Crecă toată istoria literaturii ar fi arătat, brusc, altfel :)

Radu Vancu spunea...

Păi da, cam ai dreptate, mai ales că Artaxerxes e el însuşi fiul lui Xerxes, de unde etimologul popular din mine ar putea deduce că Arta înseamnă în persană Fiu, şi deci că arta e filială şi domestică - şi înţelegi cam cum rimează asta cu concocţiile unui poet domestic precum subsemnatul... Unde mai pui că "Sebastian în vis" ar echivala cu "Artaradu în vis"!

luiza spunea...

radu, păi pe tine chiar trebuia să te cheme artaxerses!
(ca să nu mai spun că am fost la o lectură de poezie în persană şi după ce-am ascultat nişte poeme de rumi, am decretat că persana e cea mai frumoasă limbă din lume. au trecut doi ani de-atunci şi nu prea mi-am schimbat părerea. deci poţi să te-apuci de scris direct în persană :)

cinemavictoria spunea...

http://diacritica.wordpress.com/2009/11/10/viitor-popular-vs-viitor-impopular/

luiza spunea...

bine c-am lămurit şi chestiunea asta.

calutfantomatic spunea...

Melodia asta a lui Zaz s-ar potrivi foarte bine cu o carticica de care mi-a amintit si amandoua sa intre prin minune intr-o 'cutiuta minuscula'. Princesses oubliees ou inconnues. Nici nu mai stiu, a fost tradusa si la noi parca, nu? Hihi, si numele ilustratoarei de printese rebecca Dautremer suna simpatic, daca-l descompui jucaus. Bine, plus Zaz - Zazie. O sa pun si-un hihi, ca sa rimeze. :)

luiza spunea...

căluţulefantomatic, tare bine le spui tu, zaz chiar rimează cu prinţesele (care-au fost traduse la noi de domnu foarţă însuşi:). iar dintre prinţesele alea, cel mai bine rima cu mine louis&te d'esperlu&te, o jună care "citeşte fie ce-o fi", "scrie ea însăşi propria-i biografie", poartă ochelari şi haine bordeaux cu puţină broderie :)

calutfantomatic spunea...

Cine putea sa traducă prințesele minuscule decât rimelatorul? Si acum am sa reiau Jeu de Paume-ul din cuptoarele electronissime ale cavalerilor als+s.foarta, asta ca sa fac ce se zice in cartea cu printese, gandindu-ma la unul dintre cavaleri: 'un jour j'ai ramasse dans mon jardin le voile rouge d'une princesse lointaine'. Da, da, Experluette care are o cartica si in buzunarul jachetei (pentru orice eventualitate) si-i ies de sub fusta piciorusele dintre care unul il prinde ca o clama de prins parul pe celalat. Clar, rimeaza cu tine. :)

luiza spunea...

dar cu tine, căluţulefantomatic, cine/ce rimează? :)

calutfantomatic spunea...

In barcuta mea sunt acum un numar din 2003 din Magazine litteraire dedicat lui Cocteau si tot ce-am mai gasit prin targ de/despre aist personaj. La institutul francez cred ca n-am lasat nimic pe raft, daca vrea vreun comiliton sa se apuce de Cocteau, o sa plece dezamagit, am lasat in pace un singur Orphee - la sectiunea Cinema-, gasit mai acum vreo doua zile la Litere. Dar chiar acum-acum am descoperit un dosar in revista Arts Magazine care rimeaza cu mine: 'Quand les ecrivains prennent le pinceau' si citesc despre duo-urile Cesaire-Lam/Cendrars-Leger. Dintre printese si eu tot pe Esperluette o aleg. :) Mi-s la literatura comparata, deh.

luiza spunea...

atunci e clar, rimăm ceva de speriat (pentru că, printre altele, şi eu tot comparată am făcut:)

calutfantomatic spunea...

Tocma' am citit ultima ențiclopedie și m-a făcut să mă gândesc la o melodie. Ți-o las aici. :)

http://www.youtube.com/watch?v=ojY1Sj1-E0Q