vineri, 4 iunie 2010

substantive, verbe si enumerari

am cearcane cat casa, veselii mici si mari si un poster cu autograful lui wenders pentru care inca n-am un perete pe care sa-l lipesc.
sunt maestra la gasit osutaoptzecisiopt de pozitii de stat intr-un fotoliu de cinema, nu ma mai supara ploaia, dorm pe o saltea gonflabila care e neasteptat de confortabila, ma intalnesc pe strazile din cluj cu prieteni si colegi cu care nu m-am mai vazut de osutaoptzecisiopt de ani, vad aurora si, imediat dupa proiectie, un individ se asaza pe scaunul din fata si-mi prinde piciorul drept intre spatar si partea pliabila a fotoliului. lacrimi instantanee de durere, imi infig unghiile in hanoracul individului, se intoarce speriat la mine si-i spun sa se ridice, dar nu cu vorbe, pentru ca nu mai aveam, ci din priviri. din fericire, n-am nimic grav, numai o durere care-o sa treaca. inainte de interviul cu wenders, in loc sa apas pe rec, am apasat pe play si s-a auzit loud and clear in incaparea cu tavan inalt de la city plaza proba mea de microfon de ieri dimineata, adica unu doi trei proba de microfooooooooon. si wenders zicand take a deep breath and start all over again, these little machines are horrible.
orele putine de somn si trezitul dimineata ca sa-mi scriu textul zilnic, doo umilinte suportate duminica seara, la castelul banffy, din cauza ca eram doar press, nu guest, rochia de vara in toate culorile pe care-am purtat-o miercuri, in semn de protest impotriva vremii de doi bani, draga mea cristina, care ma gazduieste zilele astea si pe care-o trezesc in miez de noapte ca sa-mi deschida usa de la intrarea in bloc, umbrela pe care o tot car dupa mine pe la filme si pe care-o uit pe sub scaune, vesnica negociere a cotierei dintre doua fotolii de cinema, piciorul care atinge din greseala piciorul vecinului si, daca ii place ce-a atins, nu mai stie cum sa provoace o noua coliziune blanda, ceaiul pe care l-am varsat pe laptop marti si literele care mi se incurca acum intre ele, si acesti dulci vandali care-mi canta asa de tihnit.
e bine la cluj, e tare bine.

3 comentarii:

Anonim spunea...

mersi pentru vandali)) super piesă!

pantacruel spunea...

e bine si acasa, in fotoliu, citind in graba firimiturile luizinhei de la cluj ;)

sigur nu iti uiti intentionat picioarele pe scaunele din fata? :P

Alexandru spunea...

Luiza, ţi-am citit ultima transmisiune şi mor de nerăbdare să văd ”Aurora”.

Merci mult pentru transmisiuni, tiff plăcut şi osutăoptzecişiopt de veselii în continuare : )

(te mai doare piciorul?)