sâmbătă, 19 septembrie 2009

1 an

pe 19 septembrie, acu un an, ştergeam cu radiera toate motivele care mă făcuseră până atunci să detest blogurile şi deschideam prăvălia. voiam să mai pun o poză, să mai zic o vorbă de ens şi de franţa, să mai evit povestirea repetată pe mess a aceloraşi lucruri. nu trebuia să fie un blog "cultural", ci unul de nimicuri. sper c-am reuşit să-l păstrez aşa şi mă mir că de la cei 10 vizitatori de la început am ajuns la 150 (200 în zilele bune). nu ştiu exact ce-nseamnă cifrele astea şi nici poziţia 503 în zelist. nu m-am străduit să scriu în vreun fel, n-am prea vrut să mă cert cu nimeni, nici n-am stârnit polemici. pe şaluleşarpele condiţia număru unu era să nu mă iau în serios (decât în situaţii de urgenţă). desigur, nu mi-a ieşit chiar totimpu, aşa că au avut grijă să-mi dea bobârnace prieteneşti toate blogurile pe care le citesc conştiincios.
acu un an eram convinsă că o să mă plictisesc după câteva luni. şi uite că nu m-am plictisit, ba chiar a început să-mi placă (probabil mai ales pentru oamenii care mai vin aici din când în când).
ei, şi ca să nu devenim melodramatici, transcriu mai jos (fără permisiunea autorului care, sper, n-o să se supere), cea mai simpatică recenzie făcută blogului meu. ea e opera domnului gică, mare meseriaş în ale văruitului şi comentator de încredere pe blogul lui florin lăzărescu:

Saru mîna doamna Luiza tot ieu sînt Gică. Să ştiţ că nu am somn pentru căci nu pot dormi, şi tot unblu ieu pe internet şi abea acum am văzut căci aveţi şi domneavoastră blog care se chiamă şalu eşarpele. Mă scuzaţ că mă bag în vorbă, da de ce şal şi şarpe ie vorba? Întreb pentru căci meam adus aminte că înt-ro vară pe cînd ieram la popuşoi mia spus Vacă povestea cu şalu lu fata aia a lu unu Duncanu care iubea pe poietu ăla rusnac şi fata a murit şi poietu ş-ia tăeat vinele. Ie vorba de fata aia? Aţ cunoscuto?
Am mai citit pe blog la domneavoastră şi mam impresionat fuarte tare cum îi scrieţ domneavostră lu jurnalu domneavoastră “dragă jurnalule”. Ieu mam gîndit mai întîi căci aveţ o problemă şi scrieţ la un ziar, da apoi mam prins că ie un jurnal secret de care aveam şi eu şi văru meu Vacă în clasa a opta la şcuală. Da să ştiţ că nu ie bine să vorbiţ singură cu jurnalu, mai bine vorbiţi cu cineva un om sau o femee, sau vă loaţi o mîţă, pentru căci mia spus mie un om fuarte deştept, un profesor care am zugrăvit casa, Gică, mia zis, cei care vorbeşte singuri sau scrie singuri către ei însişi poate să dea în, mă scuzaţ doamna Luiza, schiţofrenie.
Mie mia mai plăcut de pe blogu domneavoastră filmu acela cu bătae, deci vă rog să mai puneţ filme pentru căci îmi place.
Închei aici şi vă doresc sănătate cea ce îm doresc şi mie lui Gică.
şi punem şi-o caricatură de-a lui jup, ca să nu dispară zâmbetu de pe buze tocma într-o asemenea zi.




văd că şi pobby sărbătoreşte hunopolisul, ne-am nimerit bine amândoi :)
a, îmi cer scuze de la toţi cei care-au ajuns aici căutând "wrestleri care au murit în luptă", "femei cu nasu mare", "cum ajung în anglia?", "o compunere cu titlul mândria de a fii român", "www.babesinstockings.com", "miros de acetonă din nas", "ce înseamnă când te loveşti în cot", "compunere o copilărie fericită", "îmi plac bărbaţii cu nasul strâmb", "circul cu animale bucureşti" şi "aş vrea să găsesc parfumul d&p sau unul asemănător". ştiu, v-am dezamăgit. pe viitor o să mă străduiesc mai mult.

25 de comentarii:

zum spunea...

eu nu prea stiu exact ce se zice la aniversari de blog. la multi ani? sa fie salul sarpe cat mai multi ani! sau cat vrei tu, ca dac-ar fi dupa cititori ei te-ar muta de tot pe blog :)

dragoş c spunea...

la multi ani!! si cat mai putine suparari din pricina blogului!

als spunea...

eu - care stiu k un blog nu e mare lucru (de cele mai multe ori, nu inseamna KIAR nimic!) - nu pot sa fiu ipocrit...

iti doresc, deci, sa faci NUMAI ce-ti place - &, daca te plictisesti de ac accesoriu derizoriu, sa renunti la el fara regrete: lucrurile cu adevarat importante sint in alta parte, & you know that ;P

Rareș spunea...

Eu vreau să mă bucur. Mulţumesc.

Pobby spunea...

de acord cu als :)
eu sper insa ca nu te vei plictisi repede, cat am stat departe de net, mi-era dor de blogul tau
p.s. eu nu sarbatoresc blogul, n-am implinit doi ani
m-as fi bucurat sa fie potriveala atat de mare :)

vasgar spunea...

sincer, nesilit de nimeni: blogul tau e seducator!
multzam!

pantacruel spunea...

te inseli, vasgar.
nu e seducator, e aproape seduRcator! :)

ZuZu spunea...

Mulţi înainte :)

luiza spunea...

zum, de aia nu e bună lozinca aia cu power to the people. păi ce-aş face eu mutată de tot pe blog? n-aş mai putea merge la concerte, decât la alea de pe you tube :)

mulţumesc, dragoş, asta îţi doresc şi ţie.

leo, blogu e ca un carneţel în care lipeşti o poză, scrii două-trei rânduri şi-l arăţi la tot cartieru. şi dacă-l pierzi, îţi pare rău după el, ca după orice carneţel pierdut. dar ştiu că lucrurile importante sunt în altă parte :)

pushthebutton, mulţumesc şi eu.

pobby, mă gândeam eu că ăia doi ani nu-s de blog. da încă nu m-am prins ce fel de ani sunt ei :)

vasgar, cu plăcere:)

panta, murţumesc.

luiza spunea...

zuzu, mulţi şerpi şi multe şaluri :)

Ramona Gabar spunea...

ce mare s-a facut asta micu' si ce va seamana, doamna! e al dumneavoastra? hai sa va traiasca si sa stiti ca eu tocmai ma gandeam sa ma las de blogareala cand sarbatoreati dvs. dar mi-am dat seama ca daca inchid blogu n-o sa mai am link direct acolo-sha catre salulesarpele. si l-am lasat sa mai hiberneze.

als spunea...

@ luiza: stiu, piccolissima, da stii si tu k eu nu le am cu 'cartierul'...
te astept, deci, cu un 'carnetzel cu rinduri & ginduri & poze' PE BUNE, intitulat 'entziclopedia encarta', publicat la polirom ;P

luiza spunea...

ramona, primul comentariu de pe şaluleşarpele a fost al tău (http://commonplacesandelephants.blogspot.com/2008/09/zilele-patrimoniului-cu-poze.html). nu se poate să se-nchidă câteînlunăşinstele, e fratele mai mare al şarpelui :)

leo, am să-l trimit pe-o adresă din america de sud când e gata :) până atunci, să ştii că azi e ziua lui cohen:
http://www.youtube.com/watch?v=GE5D5pNx7rQ

Anonim spunea...

vreau sa-mi sterg si eu profilul sau sa-l fac anonim, ca nu stiu sa umblu pe bloagele astea, imi cere mereu parola, e complicat:D e foarte frumos dar complicat si scriu si numai prostii...doamne, doamne, cine m-a pus. mii de scuze.sunt mewsette si vreau sa-mi sterg poza aia de la profil, nu mai stiu ce parola am, of.:(

luiza spunea...

mewsette, mulţumesc de urări.
gică să ştii că e de undeva de la noi, din moldova şi e un mare anonim.
cât despre forum, după povestea de săptămâna trecută, aş cam vrea să iau o pauză. să nu te superi :)

Ramona Gabar spunea...

habar n-aveam ca eu am inaugurat comentariile aici. si zic, parol, salulesarpele a crescut intr-un an cat altii in zece si nu e deloc fratele mai mic. sau adicatelea ar putea fi mai tanar si mai jmecher. :) te pup si mi-e dor de tine.

Anonim spunea...

sunt mewsette:nici o problema, oricum forumelul meu e o gluma, un surogat, nu vine nimeni, ramane cinematograf, etc.
se poate sa-mi stergeti si mie poza de pe blog sau contul? nu mai stiu sa intru in contul meu, scuze :) sorry for derange.it's the last time.

luiza spunea...

mewsette, uite, am şters postarea ta de tot :) (cea cu poza. pentru că nu pot intra în contul tău..).
las însă adresa forumului: http://cinema-scop.forumlux.net/forum.htm.

Anonim spunea...

mewsette: saru' mana. :)

mala spunea...

la multi ani cu intarziere (nu fiindca n'as fi remarcat ca te sarbatoresti, m'am gandit ca atunci cand primesti urari intarziate e ca si cum te'ai sarbatori mai mult :P). imi place la tine in cuib si daca mi-as face un blog probabil l'as face la tine in comentarii (cu maxima nepricepere) because you're already blogging about about what's worth blogging :*

luiza spunea...

mala.. (ai scris aşa frumos că nu răspund nimic, ca să nu stric efectu)

Urmuz spunea...

mie'mi place să vin tîrziu, cînd toţi ceilalţi musafir au plecat: mă bucur.

luiza spunea...

dle. urmuz, ce bucurie că vă bucuraţi prin preajmă :)

mihaela spunea...

buna...nu stiu cine esti,nu te cunosc personal,nici macar nu stiu dak esti barbat sau femeie(desi presupun femeie precum am dedus din textele scrise de tine...vroiam doar sa iti zic k am descoperit din intamplare blog-ul tau si in fiecare seara,dupa o truditoare zi de munca,cand ajung acasa ,vin mereu in ''vizita''pe la tine sa imi mai hranesc si io sufletul,saracul...Imi place tot ce scrii,muzica pe care o pui aici io o ador..e o placere pt mine sa vin in ''vizita'' pe la tine...sper doar sa gasesc mereu usa deschisa..aprofit de faptul k suntem in toiul sarbatorilor si iti urez''SARBATORI FERICITE!!''

luiza spunea...

mihaela, îţi mulţumesc mult de tot. şi fii fără grijă, şaluleşarpele e-o casă cu o uşă deschisă non-stop, ca buticurile de cartier de unde-ţi cumperi suc, tutun şi bomboane. sărbători fericite şi ţie :)