vineri, 25 septembrie 2009

zile

ieri. am ajutat o băbuţă să urce scările de la policlinică, am alergat până la etaju 4, ca să văd dacă doctoriţa ei de familie era acolo. am coborât, i-am spus că doamna oprea e acolo şi că are program până la 19.30. mi-a mulţimit şi mi-a zis să ai sănătate, şi mata şi soţu matale. deci acum aş vrea să spun şi eu ceva: dragul meu soţ, încă nu mă cunoşti şi nici măcar nu-ţi trece prin cap ideea că te-ai putea căsători vreodată cu o ochelaristă, dar vreau să ştii că cineva (nu eu) s-a gândit ieri la sănătatea ta. să fumezi mai rar, să alergi şi tu pe scări, să iei aspirine înainte să ieşi în oraş. ai înţeles, da?
tot ieri, am zis de trei ori cuvântu proletar până să-l pot pronunţa cum trebuie. există cuvinte pe care nici n-are rost să le spui.

azi. când am mers să-l iau pe frate-miu de la şcoală, colega lui, mădălina, a zis: e sora ta? vai, ce frumoasă e. afirmaţia a fost confirmată de alţi copii din clasa a patra de la şcoala kogălniceanu. încep să cred că şcoala primară îmi prieşte.
tot azi. începe festivalul internaţional de film de la iaşi, prima ediţie. cu două ore înainte de deschidere, acreditările pentru presă încă nu se dau. să revin mai încolo. plus că nici bilete nu se vând, e pe baza de invitaţii. de-abia aştept să văd adunate la un loc oficialităţile acestui minunat oraş, oficialităţi care ies la cinema o dată pe an, când sunt poftite respectuos.
oricum, despre festival o să transmit frecvent pe blog. şi o să-mi fie imposibil să nu-l compar cu tifful :D

mâine. festival toată ziua. til schweiger mai ales. basterds din nou.

poimâine, cu maşina (nu a mea, bineînţeles) la piatra neamţ, la deschiderea stagiunii. herr paul, de radu afrim. am de văzut acolo nişte prieteni vechi. luni dimineaţă ne întoarcem, şi-o iau de la capăt cu festivalu.

4 comentarii:

pantacruel spunea...

daca n-am mai spus-o, o spun acu'. insemnarile astea par scriptul unui scenariu. cand scrie luiza in capul meu se deruleaza scurt-metraje.
uneori mai sunt si din alea de festival :p

p.s. cuvantul de verificare a fost "fursesto". un cuvant aproape la fel de bun ca al lui leo, as zice :)

als spunea...

'dzeu sa-ti dea sanatate, maica' - dar nu ti-a zis k a-ncurcat policlinica, k de fapt e aia de vizavi & k doctorita ei are cabinetul la et. 7 (fara lift!)? :))

gartbon spunea...

salutare!
incurcate fiind caile... si gandurile...nu pot decat sa te rog sa-mi dai un semn pe mail la gartbon@yahoo.co.uk
p.s. chiar daca pare ciudat, fii linistita, poate fi si mai ciudat...
:)( sper ca nu a sunat intr-un alt fel decat sugubat)

luiza spunea...

panta, să vorbim atunci cu woody, să filmeze nişte scurte. poate aşa îl conving să-mi joc propriu rol :D

leo, asta am păţit-o de muuulte ori. numai de data asta nu :)

gartbon, o să-ţi răspund mai încolo.