sâmbătă, 26 decembrie 2009

cadouri

nu povestesc acum despre cadourile pe care le-am primit, care-s oricum de mare efect şi maximă substanţă (mai ales cerceii pop cu audrey de la egon:) zic doar că primele au venit chiar când eram la lyon, când maria şi andrei mi-au strecurat în valiză 2 cărţi pe care mi le doream muuuuult de tot. una e a lui colum mccann, scriitorul irlandez cu care-am vorbit eu puţin la assises du roman din mai, şi care tocmai a luat national book award pentru let the great world spin (histoire de dire ce flair am eu la scriitori :D), cealaltă e cartea de eseuri a lui zadie smith, una din cele 3 romanciere care m-au convins pe mine că virginia woolf nu e o excepţie. şi dacă tot am început, să mai spun şi de cadoul de la serghei, biografia de 400 de pg. a lui billie holiday, scrisă de donald clarke, tipul care-a coordonat the penguin encyclopedia of popular music. e aşa de tare, încât am început să visez că merg la cabană la munte cu o gaşcă de negri din harlem şi că ne apucăm de jazz pe la 2 noaptea şi-o ducem aşa până spre a doua zi după-masă. presimt că o să mai scriu despre wishing on the moon, eu şi-aşa tânjeam după america anilor 30, swing era şi renaşterea harlemului, acu e ca şi cum aş avea america aia pe noptieră :)

nu intenţionasem să scriu despre ce-am primit, da e deja prea târziu. de fapt, voiam eu să fac nişte cadouri. mai întâi, un scurt pe care l-am descoperit azi şi care e oarecum heartbreaking. despre 91 de cm şi despre cum e să nu-ţi mai găseşti locul. se cheamă skhizein.

Skhizein (Jérémy Clapin,2008) from Bertie on Vimeo.al doilea cadou, primit de la inrocks şi arte. primul concert dead weather din franţa.al treilea cadou e un péché mignon de care mi-au reamintit arte şi blogoteca pe 24 seara, când au pus pe site un concert de buzunar cu the dodos. dodos sunt nişte puşti indie pe care i-am ascultat atât de mult într-o vreme, încât pe last.fm ajunseseră mai sus decât muzicile mele serioase. rezultatul a fost un fel de criză de nervi muzicali, în timpul căreia am şters orice urmă de dodos de prin calculator şi de pe last.fm. acuma, dacă tot e crăciunul, cred că pot să-mi primesc slăbiciunea înapoi, ceea ce vă doresc şi dvs.şi pentru că e zi de p.s.d., iar vic chesnutt, pe care-l tot ascult de 2 zile, are o piesă care se cheamă wallace stevens, am zis că n-ar strica să:

«The Snow Man», de Wallace Stevens from blocsdelletres on Vimeo.ei şi-acu, dacă doriţi să faceţi ca mine, adică să vă lăudaţi cu ce-aţi primit sau să faceţi dedicaţii şi treburi dintr-astea, comentariile sunt deschise non-stop :)

7 comentarii:

moi-meme spunea...

pentru ca cineva m-a intrebat cine-i mai celebru in timpul Craciunului : Iisus sau Mos Craciun? http://www.youtube.com/watch?v=1wfamPW3Eaw

mala spunea...

awwww...Skhizein intreg! cat l-am cautat pe interwebs sa dau mai departe dragostea mea pentru el...
iar horehound de la the dead weather cred ca a fost albumul meu favorit din 2009. loads of love for Mr. White si pentru Luiza

als spunea...

uf, ce in urma rau de tot sint... eu abia de-am auzit de radiohead!:)

ps dar mi-a placut de dl wallace s - i mean, e KIAR el, cu vocea, nu? k nu l-am mai auzit

luiza spunea...

mario, waits are răspunsul la toate întrebările! (presupun că asta cu cine-i mai celebru e tot de-a lui joe, nu? :D)

mala, şi la mine horehound e albumu anului. şi probabil şi concertul anului e acelaşi - blur. i'll send all my love to you, cu tot cu mr. albarn împachetat în hârtie creponată roşie..

leo, şşt, să n-audă mala :)
(nici eu nu-s sigură dacă e wallace himself sau nu)

anca spunea...

ai vazut asta: http://www.youtube.com/watch?v=8xzGEb46La8 ?

anunturi gratuite spunea...

Buna seara
Las acest link in speranta ca voi fi de ajutor cumparatorilor,vânzătorilor de carte
http://adaugaanunturigratuite.blogspot.com/
o seara placuta

luiza spunea...

anca, nu văzusem, mersi. e plin de parodii mad men, dovadă că serialu e atât de bun:)

anunţurigratuite, da, nu ştii niciodată cui poţi fi de folos..