joi, 5 august 2010

unul din bunicii mei


(şi aici şi mai şi)

plus scena mea preferată de urmărire din toate filmele din toate timpurile:


(în afară de z, eu şi zazie avem în comun metroul. cel mai mult îmi place la universitate, după ce urci pe scările rulante, treci de rotitoarele alea verzi şi ajungi la uşi. la uşi e aşa de curent, încît zboară tot. se-nfoaie cămăşile bărbaţilor, flutură fustele, iar eu nu ştiu uneori dacă să-mi ţin cerceii (ca ăştia de azi, maari, rotunzi, genul zdrang zdrang şi clinc clinc, primiţi de la ana, care-a crezut, şi-i mulţumesc, că azi e ziua mea) sau să am grijă de rochie. cîteva secunde de uşurătate, de i'mthekingoftheworld, nu mai contează nimic, numai să treci cu bine de furtună. unii trec regal, pe cămile, zici că e sahara, nu mediterana furioasă, alţii se ruşinează că li s-a văzut genunchiul o clipă, alţii blestemă niţel, alţii se dezechilibrează de atîta grabă. eu mai am puţin şi-mi desfac laarg braţele, numai să nu creadă vreun gardian de pe partea cealaltă că am o treabă cu el.. cînd o să vină zazie în bucureşti, promit c-o duc la metrou la universitate, să ne-alergăm printre tarabe, să cerem covrigi cu măsline şi să probăm rujurile la încheietură şi pe pereţi. numai să vină.)

(dac-aş fi suficient de curajoasă, aş face noapte albă şi-aş sta să văd transmisiunea în direct de la madison square garden, regizată de gilliam. da nu sînt, capitulez la cel mai mic căscat ca armata franceză la waterloo)

8 comentarii:

zum spunea...

eu am vrut sa fac noapte alba insa la mine in tara nu e available :(
la universitate merg scarile rulante acum?! vai de mine, da mult am mai lipsit din bucuresti!

pantacruel spunea...

luiza,
daca nu mă inşală memoria, dumneata esti născută la data de 15 august 1984, domiciliezi (cum bine se poate observa) pe strada şaluleşarpele (departe de pisica gufiliţa, apropo se pare ca mewsette a mea este totusi motan! :P).

pantacruel spunea...

asta pt c-am citit de cerceii de la ana, maari, rotunzi, genul zdrang zdrang şi clinc clinc, care-a crezut că azi e ziua :)

claude spunea...

@luiza
eu zic ca ai fost suficient de curajoasa 'uitind' sa amintesti de marilyn in 'the seven year itch', atunci cind in propozitie era vorba despre curenti de aer, metrou, rochii si alte delicii. ;P

@panta
sper ca mewsette sa fie motan si sa-i schimbi numele (please, don't ask me why)

als spunea...

louise, nu vrei si niste cercei care fac 'bling-bling'? ;P

ps premature birthday gift here:

http://www.youtube.com/watch?v=yj0dAG4SSeA

@panta: poti sa-i zici:
'meow', 'mew', 'mu' /vezi aici: http://www.hmrc.gov.uk/manuals/ntcmanual/glossary2/mu_table.htm
sau aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Mu_(negative), 'miou' (dar NU 'miou-miou', k atunci n-ar mai fi motan!)/ sau 'mju' /http://www.mju.ro/

luiza spunea...

zum, lasă că la tine în țară or să fie available live, în concert :) (și da, n-ai mai fost de mult în bucurești, ar cam fi cazul)

panta, memoria ta m-a dat de gol.

claude, dacă evitarea evidentului e curaj, atunci poți să zici c-am fost curajoasă.

luiza spunea...

leo, siiiigur, lăsați cerceii să vină la mine.
(ce-mi mai plac cadourile premature!)

claude spunea...

@luiza
curajul de care vorbeam avea legatura cu un 5 august, cu niste ani in urma, mm....