joi, 25 martie 2010

i'm on a blood buzz

la 45 de secunde după ce piesa a fost difuzată în premieră pe bbc, varianta ei rip-uită ajunsese deja peste tot. aşa că 4ad, casa de producţie a băieţilor de la the national, a hotărât să ofere gratis piesa, high quality, high violet de fapt. aş vrea doar să spun că, ascultând-o (pe repeat, evident), tot scandalul de ieri-azi cu interviul lui cărtă şi reacţia criticii mi se pare o prostioară despre care nici nu mai am chef să discut. peste 50 de ani, lumea o să ştie cel mult două-trei nume dintre critici, iar din cărtă vor rămâne, sper, doar cărţile (nu şi zgomotul). povestea asta seamănă oricum cu replica dură pe care i-a dat-o andrei şerban dnei. boiangiu (căreia nu-i plăcuse "purificare"). ei, mie-mi plăcuse purificare enoorm (cu tremurat şi plâns), şi cu toate astea scrisoarea lui şerban mi se pare şi acum inacceptabilă. şi uite-aşa ajung la truffaut (pe care l-am citat fix cu pasaju ăsta în enţiclopedia de peste 2 zile), care descria o serată petrecută miercuri, 24 septembrie 1958, în compania unor literaţi (printre care şi nadeau) aşa:
„a fost şiret, prefăcut, ipocrit, baroc şi mortal; o ambianţă cu mult mai descreierată decât în mediul cinemaului, unde lumea se preface mai puţin" - o descriere prea blândă pentru lumea literară de la noi.

tot soarele de-afară, un tom collins băut ieri seară cu o prietenă bună, lucas al lui cortázar, bedmintonu pe care-o să-l joc mâine dimineaţă cu frate-miu în copou, piesa asta, tobele şi versurile ei (the floors are falling out from everybody I know) mă fac să zic, pentru a nu ştiu câta oară, hai sictir!

8 comentarii:

alexandru mircea spunea...

unde e scandalul? vreau sa vaz si eu.

vali spunea...

adevarul literar si artistic

alexandru mircea spunea...

@vali: nu vad decat trei comentarii acolo, la articol, prea putin samanta de scandal.

luiza spunea...

scandalul e chiar în articole (un fel de acţiune(topul)- reacţiune(interviul)-rereacţiune(răspunsul criticii). şi-n discuţiile mele din ultimele 2 zile cu prietenii.. e un scandal micuţ, ce-i drept, poate de aia m-am şi enervat că a primit mai multă atenţie decât era cazu.

holicica spunea...

nici nu mai am chef să ascult altceva de vreo trei zile încoa’. ce bine că naţional-iştii şi’au păstrat linia! ce bine că ne’ai spus şi nouă, co-naţional-ilor, de ivirea sa! :)ce bine se pupă cu vremea asta! ce, se cearta careva?

luiza spunea...

holicica, that's the spirit! :)

holicica spunea...

nu ştiam de ce ascult piesa pentru a 67,7 oară. acum ştiu: flacăra violet. high violet :D

luiza spunea...

da, dac-ar şti ei cum e cu flacăra violet la noi, sigur ar veni în turneu la bucureşti :)