duminică, 3 mai 2009

circ

ieri am fost la circ. triiiiist, găuri în copertină, costume ponosite, şerpi adormiţi, dansatoare stângace, jocuri de lumini care să ascundă sărăcia, şi-o impresie generală de cârpeală. de la budapesta venise circul şi se oprise chiar în centrul oraşului, pe locul fostei pieţe de pe independenţei. nu ştiu dacă am mai văzut în ultima vreme oameni care să-mi provoace atâta tristeţe. culmea, numai clovnul părea bucuros că e acolo, a făcut celebrele poante de clovni, i-a făcut pe copii să râdă, mie mi-a trimis bezele (până când a ajuns în dreptul meu, mi-a întins mâna ca să-l ajut să urce pe margine şi, evident, trâgându-l spre mine, l-am lăsat fără pantaloni, legaţi cu un elastic de partea cealaltă a scenei). la final, am aflat că venea de la tel aviv (restu "artiştilor" fiind din budapesta sau din republica moldova). tot evreii, domle, tot evreii :)
m-am tot gândit la "singur pe lume" şi la toate cărţile care vorbeau de copii săraci plecaţi cu circul.. şi-mi tot cântam în cap "la circ, pe gheaţa unui răcitor, trăia un pinguin din labrador", ca să mă înveselesc. crecă dacă te duci cu ei în turneu vreo săptămână-două, te apucă depresia instantaneu şi începi să vorbeşti despre cum a murit speranţa în lumea asta.
eu plec azi la bucureşti şi peste două zile zbor înapoi în franţa aia care-i în grevă de când se ştie (şi franţa se ştie cam de pe la 1789).
cât lipsesc eu, poate-l faceţi cumva pe gogomanul ăsta să tacă. promit recompensă.

ps: a fost o vreme când visam, romantic şi aventuros, să plec cu circul. acu mi-a trecut.

9 comentarii:

Anonim spunea...

E de fugit cu circu', dar cu Cirque du Soleil. ;) … http://www.cirquedusoleil.com/jobs/index.asp?en

ixtab spunea...

Ce coincidenta, si eu ma gandeam mai deunazi sa merg la circ, impreuna cu niste amici. Sa-i vedem pe domnii clovni cum se dau de ceasu' mortii sa ne amuze, si nu storc rasete decat de la copii, pe noi astilalti de-abia de-abia daca ne face sa zambim indulgent. Nu stiu de ce am senzatia ca circul e un soi de spectacol rasuflat. Ma mira ca se mai practica...

Ramona Gabar spunea...

uite, amicii Iulia si Vali ne-au povestit sambata, la mare, cum au fost ei la un circ prin Drumul Taberei unde a fost foaaaarte frumos! am vazut si poze cu elefanti, girafe, tot felul de animale. in pauza e vizita la menajerie. exceptional, cica mai stau pana prin iunie in Bucuresti.

LZ spunea...

Vai de circul nostru?!

Anonim spunea...

Ţin minte circul când eram mic! Aş vrea să văd un show, dar circul la Chişinău e închis la reparaţie, dar poate şi-au uitat de el....

luiza spunea...

almanahe, daaaaa. eu la cirque du soleil m-aş face clovn-dansator. de altfel, cu nasurile roşii sunt obişnuită şi ştiu să mimez perfect natural stângăcia. tu ce vrei să te faci la cirque du soleil?

ixtab, eu am râs la poantele clovnului, deşi erau cele mai clasice poante din istoria clovneriei. şi nu cred că circul e răsuflat, dovadă fiind cirque du soleil despre care pomenea almanahe mai sus.

ramono, dacă mai e când mă întorc, mergem?

LZ, vai de circul de la budapesta. al nostru face bine mersi.

editorcash, trebuie să aştepţi vreun turneu. numa să nu fie tot ăla de l-am văzut eu..

Ramona Gabar spunea...

om mere, luizo... om mere!

Pobby spunea...

visez deseori la o trapezista, i-as ramane la picioare fara probleme...

Anonim spunea...

Luizo, io vreau să mă fac… mareee, sub soare, mai înainte de oricare circ…!!! Deocamdată ştiu să jonglez doar cu vârsta, nu-mi mai rod unghiile, stângăciile sunt la ele acasă şi la mine(sau să zic în căruţe…colorate) şi …pentru circu’ meu particular şi almanaheist e suficient :P …