joi, 11 iunie 2009

din descoperirile ştiinţei

m-am gândit că şaluleşarpele ar trebui să vă informeze şi asupra celor mai recente descoperiri ale ştiinţei. ce atâta cultură. aşadar:
oamenii de ştiinţă din camera luizei au descoperit că dacă verşi o cană cu lapte pe tastatură, tastele se topesc. să vedeţi, deci am răsturnat din greşeală TOATĂ cana cu lapte peste laptop. am scos repede cablurile, l-am întors cu fundu în sus şi-am început să-l scutur uşor. laptele curgea pe la încheieturile de plastic, iar oamenii de ştiinţă, care între timp se făcuseră albi ca varul, au pus mâna pe telefon şi l-au sunat pe vecinul andrei, mare meseriaş creţ cu ochii verzi. andrei a venit imediat, a desfăcut şuruburile, am privit amândoi hard diskul acoperit de-o baltă de lapte, l-am curăţat bine, după care andrei a vrut să usuce tastele cu foehnul, aşa cum mai făcuse de vreo câteva ori cu mare succes. numai că de data asta tastele h, b, k, m, alt s-au topit. le-am scos, am râs de marele talent la făcut tâmpenii pe care-l avem amândoi, şi eu am fugit la fnac, să-mi caut tastatură externă. am luat-o pe cea mai penibilă din tot magazinul, roz-gri cu flori stilizate. acasă am constatat că laptele se uscase şi tastatura veche mergea la loc (cu excepţia s-ului, care se tot apasă singur). acum vă scriu de la tastatura cea roz, bucuroasă că am putut ajuta prin acest experiment la progresul ştiinţei, şi gândindu-mă deja ce cercei mişto am să-mi fac din tastele topite.

13 comentarii:

Anonim spunea...

:) combinatia asta n-am incercat-o in vesnicele mele neindemanari, doar tastatura de desktop cu un pahar plin de coca, si nu m-am ales cu cercei :(

afreuda spunea...

ei lasa ca e bun un pic de roz la computerul omului. ca de-atata negreala ne-am cam saturat. te va ajuta sa tastezi posturi mai roz ;)
si nu le mai usca cu foenul, ca se oxideaza circuitele alea. daca vrei sa ai o sansa sa iti mai mearga, sterge tarasenia cu o carpa moale.

zum spunea...

da ce lapte fierbinte beau oamenii de stiinta! chiar asa, sa topeasca tastele?! :))))

vera spunea...

reteta mea personala & infailibila de stricat tastatura: sucul de coacaze! tastele se scot apoi cu pila de unghii si se sterg cu servetele demachiante.

ioana spunea...

eu stiu una mai buna: whatever happens guarantee de la toshiba! cica astia te asigura exact pt evenimente de genul asta. da sa stii ca merg puse si pe snur de piele tastele si obtii bratara (un coleg de servici si-a facut cu Ctrl Alt Del :) oricum, poti inlocui tastele sau chiar toata tastatura la laptop dar va fi ceva mai scump decat cea cu flori.... :)

luiza spunea...

gala, cola crecă e cea mai corozivă băutură din lume..

afreuda, păi dacă scriu mai roz de-atât, ne zaharisim cu toţii. şi-un şarpe zaharisit nu mai e bun de nimic.

zum, oamenii de ştiinţă beau lapte radioactiv :D

vera, câtă trudă :)

ioana, eu am fujitsu şi ăştia nu garantează nimic.. ştiu că pot s-o înlocuiesc, da dureează, iar asta roz e perfectă, mă trezeşte dimineaţa :D


cum se face c-au comentat numai fete la postarea asta? lor(domnilor adică) nu li se întâmplă niciodată să facă mici dezastre casnice? ei aş.

ioana spunea...

ei nu recunosc ;)

Alexandru spunea...

Eu tocmai imi amenajez subsolul, nu stiu de ce. O sa va transmit mai tirziu bilantul dezastrelor. Deocamdata am produs doar o inundatie (va scriu de pe o pluta plutind printre nuferi).

zum spunea...

vaaai, luiza, eu citisem asta inainte de prima cafea si intelesesem ca tastele alea s-au topit de la lapte. vai ce rusine mi s-a facut! drept sa spun, acum sunt un pic dezamagita. mi se parea minunat laptele topitor de taste al oamenilor de stiinta... ce pacat ca-i foehn :(

raul spunea...

eu am patit la fel, dar cu sampanie.
laptopul a avut jumate de an accente rose

luiza spunea...

ioana, uite că raul da :)

alexandru, sunt nuferi la tine in subsol?

zum, ei, facem şi noi ce putem, chiar dacă nu suntem întotdeauna la înălţimea aşteptărilor :D

raul, ce bine că ne-ai spus. acu nu mai avem un club exclusiv feminin:)

Anonim spunea...

Hm…laptele n-a topit nicio vocală…curios!Da’ merg şi cercei cu consssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssoane…na' c-o facui si io....cu cafea...cu lapte! ;))

luiza spunea...

da, păi n-a atacat vocalele pentru că s-a concentrat pe partea de jos a tastaturii.. oricum, cred că ar trebui să scoatem o carte cu reţete de pentru încleiat tastatura :)