marți, 9 iunie 2009

ploi etc.

plouă de câteva zile în continuu, zici că ne-am mutat la tropice. duminică, după ce-am votat la consulat (spre deosebire de tura cealaltă de alegeri, acum erau numai doamne la secţia de votare. crecă fac babysitting cu rându, că şi-aşa vin familii familii de funcţionari în ambasade şi consulate), am dat o fugă la târgul medieval. unde-am conspectat raioanele cu bijuterii şi alea cu jambon şi m-am ales cu un săpun din lapte de măgăriţă cu petale de trandafir şi-o pungă de bomboane de bergamotă. ei, şi dup-aia a venit piesa de rezistenţă a zilei de duminică: le grand fooding de l'été. mai ţineţi minte fosta mânăstire fosta cazarmă transformată în subsistances? ei, acolo s-a făcut un picnic imens, cu câteva sute de lyonezi, taxă de zece euro pentru lutte contre la faim, şi 6 bucătari renumiţi (printre care şi nicolas le bec) care-au pregătit tot felu de nebunii de degustat sur place. nu vă zic ce-am mâncat, că nici nu pot să traduc descrierilea alea de 2 rânduri. pot, în schimb, să vă arăt poze:

înainte
după
între

(şi-aici avem 1 buc. luiza, între charlotte, al cărei stră-(stră)-bunic e morse cel cu alfabetul, şi paul canadianul, despre care doamnele de la consulat au crezut că e român şi căruia i-au întins graţios ştampila şi buletinul, ce să zic, arată a ferentari, aşa.)

uitasem. a fost şi muzică la fooding. mult stones şi cure, de mă întinsesem la un moment dat pe gazonul ăla artificial, cu paharu de vin lângă, şi mă gândeam că paradisu nu e prea departe de subsistances..
duminica nu s-a terminat aşa uşor. am mers în james joyce (un pub în rafturile căruia am găsit un album cu beckett places şi un volum de pe la 1800 şi ceva despre chinurile şi pericolele naşterii) cu românii de la ens. care români sunt foarte simpatici şi şi-au amânat toţi lucrările până în septembrie :D

ieri dimineaţa m-am trezit fără durere de cap şi c-o bucurie maximă. am reuşit să fac rost de 3 bilete la concertul blur de pe 5 iulie, singuru din franţa şi printre puţinele din europa (sold out în vreo 2 ore). drept pentru care: http://www.youtube.com/watch?v=BrbxWOMpwfs.

pe această cale, fac un apel către jurnalistul pe care l-am visat aseară, un tip brunet, înalt, cu ochi căprui, care a zis că ce-am reuşit eu să fac cu marea campanie publicitară pentru vizuine e o realizare magnifică, şi că apelul la nostalgia consumatorului e o găselniţă genială. îl rog să scrie pe adresa redacţiei, să trimită şi poză, ca să verific dacă e el sau nu, şi poate că ne împrietenim. asta dacă există şi, mai ales, dacă nu există în realitate.

în seara asta e concertul boris vian. o să plouă pe rupte.

2 comentarii:

LZ spunea...

Da. Suntem la tropice sau etc. Ploua de ne uda si creierii. E un frig nepasator. Si e aproape vineri. Si e aproape concertul AC DC. Sper insa ca si ploaia va sta. Din putin respect...
Si zici ca salul e sarpele?

luiza spunea...

şalul nu poate să fie decât şarpele, e common knowledge :)