joi, 26 februarie 2009

pe toţi


a apărut peste noapte, pe zidul acestei venerabile instituţii de învăţământ. fără accent, cu o caligrafie à la ben. am avut timp s-o vedem azi dimineaţă doar, pentru că la prânz dispăruse deja, acoperită de-un strat proaspăt de var. k. a zis că ar trebui să-i răspund. şi mi-am amintit de-o nuvelă de-a lui cortázar pe care intenţionam la un moment dat s-o învăţ pe de rost (cu ea şi el care-şi scriu mesaje pe ziduri, până când pe el îl umflă poliţia. nici măcar nu mai ştiu cum se chema). dacă aţi avea un tub de vopsea şi-aţi fi în locul meu, i-aţi scrie ceva?

16 comentarii:

Anonim spunea...

'vaste programme!' ;))

Anonim spunea...

NU!!!!!!!!!!!!!!!

As gasi o alta solutie sa-i las o depesha. Nu grafitti.
Dupa megatonele de mizerie vizuala pe care le-am inghitzit si, inca, inghitzim, as zice ca romanii nu ar trebui sa incurajeze - in nici un fel - proliferarea de grafitti. Cu atit mai putzin sa le produca ei insisi.
Scuze de sermon, dar sujetul imi sta tare la lingurica.

luiza spunea...

o, leo, aşa nu stabilesc nici o legătură umană cu disperatul/disperata în cauză :)

vera, atâta vreme cât mai avem var, iar zidurile pe care le mânjim sunt de beton din anii 80 (1980), cred că putem graffitii liniştiţi :)

Anonim spunea...

I-as scrie "Te cred!". Bine te-am regasit, luiza!

luiza spunea...

culmea e, dragă pobby, că nici măcar nu-l cred:) bănuiesc că e-un cinism fabricat.
oricum, bine te-am regăsit şi eu.

Urmuz spunea...

L'aş întreba: Între ce ore?

luiza spunea...

ha ha, da, simt c-aşa s-ar putea lega o prietenie. în ture.

Anonim spunea...

asta cu 'intre ce ore' imi aminteste o vorba a lui w.h. auden, care spunea: oricine poate spune 'te iubesc', e mai greu sa spui 'te iubesc miine dimineata la 7.45!' ;))

Anonim spunea...

Si eu cred ca e un teribilist ca doar nu ma gandeam sa desfasor teoria lui "epatez les bourgeois". Tocmai de-aia m-as preface ca-l cred. Ai vazut ultimul numar din Dilemateca? Misto ideea de ancheta: Ce scriitor(i) ati invita la un chef imaginar?

Anonim spunea...

@Luiza

I-aş scrie "MOI C'EST JUSTE MATHILDE QUE JE DÉTESTE".

Sau, dacă vrei să-l îmblînzeşti, "NE COMPTEZ PAS SUR MOI POUR VOUS LE RENDRE".

Quant à Cortazar:

'...un chat, sous une porte cochère, leva la tête d'un air méfiant quand tu sortis tes craies et, au même endroit, là où elle avait fait son dessin, tu remplis le bois d'un cri vert et d'une flambée rouge, signe d'amour et de reconnaissance.' (Graffiti)

În culegerea mea de nuvele scrie că există şi un film după povestirea asta - Furia, de Alexandre Aja, 1999.

E frumoasă "Graffiti". Eu aş vrea să învăţ pe de rost, mai precis par coeur, "Feţele medaliei".

luiza spunea...

leo, eu aş avea curaj să zic treaba asta. după care aş zâmbi ingenuu.

pobby, nu. deocamdată sunt destul de departe de ţara căreia îi zic românia. iar dilematecile n-ajung până la mine. bănuiesc însă că ancheta a fost ideea lui m.c. :)

alexandru, mi-au plăcut răspunsurile tale. cred însă că sunt muuult prea inteligente pentru destinatarul lor.
mulţumesc pentru pasaj. nu-mi mai aduceam aminte mai nimic din nuvela aia. ar fi ceva să-l învăţăm pe de rost pe cortazar. şi-aşa voiam eu la un moment dat să fiu decadentă. un cititor decadent e o variantă mulţumitoare:)

Caligraf spunea...

@Luiza: Şi ce-ţi pusesei în gînd să faci, concret, ca să fii decadentă? : )

luiza spunea...

citisem în ultima romlit de pe anu trecut o avanpremieră editorială din cauza căreia m-am zguduit de râs. cartea e the decadent handbook for the modern libertine (http://www.dedalusbooks.com/top.php?id=00000173&s=1). concret, n-am nici o idee. aştept să primesc îndreptarul săptămâna viitoare, ca să văd de ce-aş putea fi în stare.

Anonim spunea...

louise ma biche,
stii tu ce-am primit eu cadeau recemment? 'encyclopedie capricieuse du tout et du rien' a lu musiu dantzig! ;)
a fost suficient sa deschid gura chez m. l'ambassadeur, explicindu-i k nu mi-a venit s-o iau & s-o car pina la berlin si-napoi la paris (800 pag. quand-meme...) pt k el sa urce in vastele-i apartamente & sa mi-o aduca.
iar acum sint suprem submerjat de liste... liste... & iar liste :)

e adorabila, faut que tu te l'achetes!

luiza spunea...

mi-am promis că nu-mi mai cumpăr cărţi groase câtă vreme n-am casa mea. numai că nu prea pot să mă ţin de cuvânt, se pare..

LZ spunea...

Nu stiu in ce masura cunosti istoria Petrilei, a poeziilor scrise pe peretii cladirilor de acolo. Ideea ii apartine lui Ion Barbu (daca vrei, iti pot da link-uri). O idee geniala, care ar trebui aplicata tuturor betoanelor gri din jurul nostru.